修士課程 李聖孺が平成27年度 国際開発工学専攻 9月修了修士論文発表会で発表

山口・高田研究室の李聖孺が2015年8月に東京工業大学、平成27年度 国際開発工学専攻 9月修了修士論文発表会において発表を行いました。

IMG_20150804_141234_hdr

Li’s research is aligning to the recent development in educational policies in Mongolia that focus on student-centered education (SCE) and the use of information and communication technology (ICT) in teaching and learning. His study aims to understand the factors affecting teachers’ perceptions on use of ICT for SCE as there lacks its study in Mongolian context. In this presentation, he reported three factors are affecting Mongolian primary school teachers’ perception on use of ICT: 1) professional competency, 2) benefits on use of ICT, and 3) teacher cooperation.

Professors offered technical advice to find more factors, alternative factor analysis methods to improve model reliability as well as recommendation to include contextual examples of student-centered education in Mongolia.